Loading..

Artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen.Vragen voor de winkel: +31 (0)20 6181727 / Helpdesk webwinkel: +31 (0)20 760 3076

Champagnes.nl, De Clercqstraat 7, 1053 AA Amsterdam

Grand Cru Champagne

Echelle des crus

Slechts 17 gemeenten zijn onderscheiden als grand cru. Champagnes die uit een van deze gemeenten komen, morgen zich Grand Cru noemen:

Ambonnay, Avize, Ay, Beaumont-sur-Vesle, Bouzy, Chouilly, Cramant, Le Mesnul-sur-Oger, Louvois, Mailly, Oger, Oiry, Puisieulx, Sillery, Tours-sur-Marne, Verzenay, Verzy

Grand Cru

Omdat champagne geassembleerd wordt uit wijnen uit diverse gemeenten kan een champagne zowel druiven afkomstig van Premier- als Grand Cru gebruiken in de assemblage van de champagne.Hierdoor kan het voorkomen dat een champagne niet geheel Premier- of Grand Cru genoemd kan worden, maar verdeeld wordt in een percentage Grand Cru en Premier Cru.

1 artikel(en)

per pagina

  • Taittinger
    Brut Millésimé 2013

    Een Millésimé van een mooi jaar. Bouqet van fruit, peer, reine claude en mirabelle. Tonen van bloemen met gedroogd fruit. In het smakenpalet kenmerken van frisheid, rijkheid en rijpheid met een ondertoon van honing. Doordat de champagne 6 jaar op zijn droesem rijpt, heeft de champagne een fijne mousse en mooie complexiteit.

    Meer info
    € 81,50

1 artikel(en)

per pagina